ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει μήνυση στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ κατά του Αυγενάκη

Μήνυση σχετικά με τις καταγγελίες του προέδρου του ΕΛΓΟ κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, θα καταθέσουν τη Δευτέρα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης και Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τη Δευτέρα 20.05.2024 στις 12:00 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχες Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Κόκκαλης, και Δικαιοσύνης, Αλ. Αυλωνίτης, θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τα καταγγελλόμενα στην επιστολή παραίτησης του προέδρου του ΕΛΓΟ

“Δήμητρα”, κατά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λ. Αυγενάκη.

Παρακαλούμε για την κάλυψη».

Παραίτηση «βόμβα» από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ, «καρφώνει» Αυγενάκη

Υπενθυμίζεται πως με επιστολή «βόμβα» που απέστειλε στον πρωθυπουργό την Τετάρτη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», Σέρκο Χαρουτουνιάν, έθεσε στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη την παραίτησή του.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή καταγγέλλει πως του «ζητείται επιτακτικά με βάση ποικίλες προφάσεις» η υπογραφή απευθείας αναθέσεων έργων, κάτι που αδυνατεί να συνεχίσει να κάνει.

Παράλληλα, καταφέρεται κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον έχει παραγκωνίσει επειδή δεν ανήκει στον «κύκλο του “φίλων” του», γεγονός που οδήγησε ακόμα και στην ανάθεση της εποπτείας «μιας Γενικής Διεύθυνσης που δεν υφίσταται».

Στην επιστολή που αποκάλυψε το documentonews.gr, ο κ. Χαρουτουνιάν περιγράφει την αγαστή συνεργασία που είχε με τον Μάκη Βορίδη, όταν ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να «καρφώσει» τον κ. Αυγενάκη.

«Το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνω ότι η συνεργασία με τον εποπτεύοντα Υπουργό είναι ιδιαίτερα προβληματική. Χαρακτηριστικά επισημαίνω ότι στην Υπουργική Απόφαση με την οποία διένειμε τα καθήκοντα στη διοίκηση του Οργανισμού, μου ανέθεσε την εποπτεία μιας Γενικής Διεύθυνσης που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ», σημειώνει και συμπληρώνει πως ο κ. Αυγενάκης ανέθεσε σημαντικές αρμοδιότητες και την εποτεπεία κρίσιμων αντικειμένων σε πρόσωπα που «δεν έχουν καμία ειδίκευση ή εμπειρία».

elgo by Website Documento

Κόκκαλης για ΕΛΓΟ: «Ο κ. Αυγενάκης να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική Δικαιοσύνη»

Νωρίτερα, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε πως μετά την παραίτηση – βόμβα του προέδρου του ΕΛΓΟ, «είναι μονόδρομος πλέον να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αυγενάκης στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στην εποχή που το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων έχει αυξηθεί δραματικά, ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” παραιτείται καταγγέλλοντας ότι δέχεται πιέσεις για να υπογράφει απευθείας αναθέσεις έργων. Είναι μονόδρομος πλέον να δώσει εξηγήσεις ο κ. Αυγενάκης στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

Ψηφιακό σχολείο: Πώς θα γίνονται τα μαθήματα, ποιος ο ρόλος των γονέων – Πότε θα ξεκινήσει το ψηφιακό φροντιστήριο

Κασσελάκης: Στο Φεστιβάλ «Strong me» για την Έμφυλη Βία απόψε, σε Κιλκίς, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Βέροια το ερχόμενο τριήμερο

Δένδιας: Σε άλλη γραμμή με Μαξίμου για ελληνοτουρκικά

Keywords
Τυχαία Θέματα