Ιεροσόλυμα: Ελεύθερος με παρέμβαση ΥΠΕΞ ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός – Ενημέρωση ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ (video)

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο μέσα στον Πανάγιο Τάφο κατά την διάρκεια Αφής του Αγίου Φωτός έλαβε μέρος σήμερα.

Η πρεσβεία της Παλαιστίνης στη Κύπρο δημοσίευσε βίντεο όπου δείχνει αστυνομικές δυνάμεις του Ισραήλ να βγάζουν σηκωτό έναν άνδρα, ο οποίος είναι μέλος της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα.

Με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη

αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες. Το Άγιο Φως έχει ήδη αφιχθεί και διανέμεται σε όλη τη χώρα, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Πάντως από το βίντεο το επεισόδιο δείχνει αρκετά σοβαρό.

Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ συλαμβανουν τον προσωπικό φρουρό του Έλληνα προξένου στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της τελετής αφής του Αγίου φωτός στο ναό της αναστάσεως. pic.twitter.com/B4u6IdzxRD

— Embassy of the State of Palestine in Cyprus (@PalestineEmbCy) May 4, 2024 ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε άμεσα διευκρινήσεις από το ΥΠΕΞ

Το περιστατικό σχολιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε να δοθούν άμεσα διευκρινήσεις καθώς πρόκειται για σοβαρό επεισόδιο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητεί την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πρωτοφανές περιστατικό συλλήψεως μέλους της φρουράς του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα από τις ισραηλινές δυνάμεις στον Πανάγιο Τάφο, κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός.

Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.»

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Δένδιας: Επισκέφθηκε επιτηρητικά φυλάκια στο Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης για Πάσχα: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Κασσελάκης: «Θα σπάσουμε και αυγά, θα χαλάσουμε τη σούπα σε όλο το σύστημα» (photos/video)

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα