Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η Τουρκία θα επαναξιολογήσει τη στάση της στη Μονή της Χώρας

Στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει επαναξιολόγηση της απόφασης της Άγκυρας για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος, προέβη από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Ο υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νίκης Νίκου Παπαδόπουλου σημείωσε ότι το θέμα αυτό τέθηκε με έμφαση από τον πρωθυπουργό κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Άγκυρα ενώπιον της τουρκικής αντιπροσωπείας και του προέδρου Ερτογάν, ζητώντας να παραμείνει μουσειακή στον χαρακτηρισμό

της και να καταστεί εκ νέου κτήμα της ανθρωπότητας, με δυνατότητα του οποιουδήποτε ανεξαρτήτως θρησκεύματος να μπορεί, όπως είπε, να απολαμβάνει τα αγαθά τα οποία περιέχονται εντός της Μονής. «Εκτιμώ ότι με βάση την επίσκεψη αυτή και τα όσα διημείφθησαν θα υπάρξει επαναξιολόγηση εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.  

Ο υπουργός Εξωτερικών διέψευσε επίσης, κατηγορηματικά τα «επαίσχυντα και ντροπιαστικά», όπως είπε, δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εμπλοκή στη σύνταξη της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

«Είναι απλά χυδαιότητες οι οποίες εκπορεύονται ακριβώς από έναν μισαλλόδοξο εθνικισμό», ανέφερε για να συμπληρώσει πως ο ίδιος όχι μόνον δεν είχε καμία συμμετοχή, αλλά δεν θα μπορούσε και να έχει καμία συμμετοχή ή γνώση για τον απλούστατο λόγο ότι διαφωνεί θεμελιωδώς με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί ένα νομικό κείμενο με τεράστια προβλήματα τα οποία αναδεικνύονται συν τω χρόνω.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος δέχθηκε εφ’ όλης της ύλης κριτική από τον βουλευτή της Νίκης, υποστήριξε ότι υπεύθυνη και ωφέλιμη εξ πολιτική δεν είναι εκείνη η οποία είναι εχθροπαθής, μισαλλόδοξη και καλλιεργεί τον πόλεμο, αλλά εκείνη που δουλεύει για την ειρήνη και ευημερία πατρίδας.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης για Συμφωνία Πρεσπών: Aν υπάρξει παραβίαση o Μητσοτάκης θα την καταγγείλει – Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνησιμότητα (videos)

Ελεονώρα Μελέτη: «Ένιωθα ότι ο κόσμος με σιχαίνεται, με λυπάται ή κάνει εμετό πάνω μου» (Video)

Τέσσερις δημοσκοπήσεις δίνουν την πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία και την δεύτερη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ 

Keywords
Τυχαία Θέματα