Η Κνεσέτ εγκρίνει την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης – Δεν συμμετέχει ο Λαπίντ: «Να φύγουν οι εξτρεμιστές πρώτα»

Η Κνεσέτ ενέκρινε τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, με μέλη τους Μπένι Γκαντζ, Γκάντι Αϊσενκότ, Γκίντεον Σάαρ, Τσίλι Τρόπερ και Γιφάτ Σάσα-Μπίτον, ως υπουργοί χωρίς χαρτοφυλάκιο.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε την ενεργοποίηση ρητρών σχετικά με την «κήρυξη πολέμου

ή την ανάληψη σημαντικής στρατιωτικής δράσης», που θα του επέτρεπε να εκχωρήσει εξουσία σε επιτροπή έκτακτης ανάγκης του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή η επιτροπή θα περιλαμβάνει τον Νετανιάχου, τον Υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και τον Μπένι Γκαντς.

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της ισραηλινής αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρώην υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ.

Ο Λαπίντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ήταν ανοιχτός στο σχηματισμό κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης σε επίδειξη ενότητας, αλλά μόνο εάν τα ακροδεξιά κόμματα δεν συμπεριληφθούν στο υπουργικό συμβούλιο.

«Η προσφορά μου ισχύει. Ας απομακρύνουμε τους εξτρεμιστές από την κυβέρνηση και ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια λογική, ευρεία, ισχυρή και αποτελεσματική» κυβέρνηση, ανέφερε σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Σαββάτου «αποτυχία» της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οργή Ερντογάν για τις ΗΠΑ – «Tι κάνεις και εμποδίζεις την ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή;»

Η Βρετανία στέλνει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη προς υποστήριξη του Ισραήλ

Γαλλία: Με δακρυγόνα και ξύλο απωθεί η αστυνομία τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές – Βγήκαν στους δρόμους παρά την απαγόρευση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κνεσέτ, Λαπίντ,kneset, lapint