ΕΡΤ3: «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» – Φρέσκια σειρά ντοκιμαντέρ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην περιφέρεια

Ξεχωριστό δοχείο κοινωνικότητας της ελληνικής υπαίθρου είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου. Γήπεδα σε αγρούς. Μέσα σε βοσκοτόπια. Γήπεδα δίπλα σε μνήματα. Κοντά σε ποτάμια. Δίπλα στα σύνορα. Σε υψόμετρο. Γήπεδα… κατηφορικά.

Κάθε χωριό έχει το δικό του δίτερμα με χωμάτινο τερέν ή με χορτάρι και τη δική του ποδοσφαιρική ομάδα. Υπάρχουν ομάδες καλά οργανωμένες. Άλλες δεν έχουν ούτε τα βασικά. Η αγάπη για την μπάλα, το άθλημα είναι ίδια και παντού.

Η σειρά του ανθρωποκεντρικού ντοκιμαντέρ «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» σε ιδέα, σενάριο και διεύθυνση παραγωγή του Θανάση Νικολάου και σκηνοθεσία/διευθυνση

φωτογραφίας του Κώστα Αμοιρίδη, οργώνει την ελληνική επικράτεια και παρακολουθεί τις κοινότητες των χωριών και τις ομάδες τους ολοκληρωτικά και… απείραχτα, δίχως δηλαδή την παραμικρή παρέμβαση στην εξέλιξη της ιστορίας, στρέφοντας την κάμερα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται µόνο για το χειροκρότημα και για την τιμή του χωριού και της φανέλας.

Το ταξίδι στα γήπεδα και τις ομάδες των μικρών κοινωνιών της ελληνικής υπαίθρου αρχίζει από το Πευκοχώρι Χαλικιδικής και τον Αιγέα Παλλήνης, τον τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, αυτή τη Δευτέρα (11/12) στις 23.00.

Το χωριό το καλοκαίρι έχει 20.000 κατοίκους, µε τους τουρίστες να πλημμυρίζουν παραλίες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά από τον Οκτώβριο και ύστερα πέφτει σε… χειμέρια νάρκη. Έτσι το πιο ζωντανό κύτταρο, για τους ελάχιστους κατοίκους που απομένουν, είναι ο Αιγέας Παλλήνης. Η ποδοσφαιρική ομάδα η οποία στη γέννηση της στηρίχθηκε από τον Στράτο Διονυσίου και παραμένει δραστήρια χάρη στον πρόεδρο της Κοινότητας που είναι πρόεδρος της ομάδας – έφορος – προπονητής και όταν χρειαστεί… τερματοφύλακας.

Έδρα του Αιγέα είναι το πιο κοντινό… χωράφι στη φημισμένη παραλία του Πευκοχωρίου, όμως αυτό δεν πτοεί καθόλου τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, που είναι όλοι τους παιδιά του χωριού.

Τα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται σε εβδομαδιαία βάση σε αφήγηση Στέφανου Τσιτσόπουλου. Η αρχισυνταξία είναι του Θάνου Λεύκου Παναγιώτου και η έρευνα των Σταύρου Γεωργακόυπολου και Δημήτρη Τυχάλα.

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΡ: «Επιχείρηση: πολιτική πολυφωνία» στα ΜΜΕ

ΕΡΤ: Σε πορεία διάλυσης η εταιρεία με ευθύνη πρωθυπουργού και διοίκησης, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Washington Post

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ3, Βίλατζ Γιουνάιτεντ – Φρέσκια,ert3, vilatz giounaitent – freskia