ΕΡΤ: Το ιντερνετικό ραδιόφωνο 2ο παραδοσιακά συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας

Πέρσι τέτοιες μέρες, για την ακρίβεια  Κυριακή του Πάσχα (16 Απριλίου) εξέπεμψε για πρώτη φορά στον ιντερνετικό «αέρα» το θεματικό ραδιόφωνο 2ο παραδοσιακά από τον ραδιοφωνικό κόμβο ERTecho της ΕΡΤ.

Έκτοτε η παραδοσιακή μουσική του τόπου έχει καθημερινή και αδιάλειπτη παρουσία και σταθερό σημείο αναφοράς- συνάντησης με τους ακροατές.

Καταξιωμένοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες, περίφημοι οργανοπαίκτες απ’ όλες τις γενιές του δημοτικού τραγουδιού,

καθώς και η νέα γενιά των ερμηνευτών, συναντώνται καθημερινά στους υπολογιστές, στα κινητά, μέσα από τη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα των ραδιοφώνων της ΕΡΤ. Για πρώτη φορά η πλούσια και αστείρευτη ελληνική μουσική παράδοση με τραγούδια και σκοπούς από την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, τη Μικρά Ασία, την Κρήτη, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου στις αρχετυπικές συνθέσεις του και κάποιες φορές ενορχηστρωμένα με τον πιο απρόβλεπτο τρόπο, απέκτησε τον δικό της ραδιοσταθμό από τον οποίον  μεταδίδονται χωρίς διακοπές και επανάληψη μέσα στη μέρα.

H ανεξάντλητη δισκοθήκη του defteroparadosiaka στο μεταξύ εμπλουτίστηκε με ηχογραφήσεις  από νεανικά συγκροτήματα τα οποία πήγαν  και έπαιξαν στα στούντιο της ΕΡΤ, συνεχίζοντας μια μοναδική παράδοση προηγουμένων δεκαετιών,  καταθέτοντας τη δική τους δημιουργική άποψη.

Διαβάστε επίσης

ΠΟΣΠΕΡΤ: Δόλιες μεθοδεύσεις χρεώνει στη διοίκηση της ΕΡΤ για την μη κάλυψη της Ακολουθίας του Νιπτήρος

Eurovision 2024: Τι ψήφισαν τα μέλη των φαν κλαμπ – Οι βαθμοί που έδωσαν στο «Zari»

Alpha: Κορυφώνεται το δράμα στη σειρά «Το προξενιό της Ιουλίας»- Θα χυθεί αίμα

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΡΤ,ert