Επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα υπερκέρδη των πολυεθνικών

Επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – που είχε προαναγγείλει σε συνέντευξή του – για την αισχροκέρδεια και την πολιτική της διαφορετικής τιμολόγησης των πολυεθνικών στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή στα Βριλήσσια το Σάββατο (18/05), «ζητώ να διερευνήσει και να παρέμβει σχετικά με τις πολυεθνικές που χρησιμοποιούν τη μεγάλη τους ισχύ για να τιμολογούν

και να χρεώνουν τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές τιμές εντός ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Αυτό πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει με ευρωπαϊκή πρωτοβουλία».

Μιλώντας στην ΕΡΤ νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. «Το καταλαβαίνουμε, προσπαθούμε να το διαχειριστούμε, εκεί έχουμε στρέψει την προσοχή μας», ανέφερε.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, έχει φρενάρει τις αυξήσεις, όμως στα τρόφιμα η βάση των τιμών είναι υψηλότερη απ’ ότι πριν τρία χρόνια. Ωστόσο, είπε, πολλές εταιρείες αλλάζουν συσκευασίες. «Θα παρέμβουμε. Αλλάζει η συσκευασία; Θα μου το λες με μεγάλη ένδειξη», είπε, κάνοντας λόγο για διαρκή μάχη. Όμως πραγματική απάντηση είναι η αύξηση των μισθών και των συντάξεων. «Οι φόροι έχουν μειωθεί και οι μισθοί έχουν αυξηθεί. Το σημαντικό είναι όχι μόνο να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός αλλά ο μέσος μισθός», επισήμανε, κάνοντας αναφορά και στη μείωση της ανεργίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων. «Οι αυξήσεις των μισθών δεν καλύπτουν όλες τις αυξήσεις. Αλλά δεν μιλάμε για την ηλεκτρική ενέργεια, γιατί το λύσαμε το θέμα», είπε.

Σχολιάζοντας την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις φόρων, υπενθύμιζε ότι θα πάει στο Γενικό Λογιστήριο, που θα τις κοστολογήσει. «Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν στη χώρα. Το να τάζουμε χρήματα που δεν υπάρχουν, είναι ο ορισμός του λαϊκισμού», είπε. Μάλιστα, απάντησε και στην κριτική για τα επιδόματα, διερωτώμενος αν η αντιπολίτευση θέλει να κοπούν επιδόματα όπως το επίδομα γέννας, τέκνων ή των σχολικών γευμάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Φτάνει με τα fake news για Κασσελάκη και την υποκρισία στα εθνικά θέματα

GPO: Οι νεες ισορροπίες προς τις ευρωεκλογές – Η μάχη της δεύτερης θέσης και η πτώση του Βελόπουλου

Κυριάκος Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Προειδοποιώ την νέα κυβέρνηση να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστολή Μητσοτάκη, Ούρσουλα, Λάιεν,epistoli mitsotaki, oursoula, laien