Αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο, με πικάντικη σάλτσα και λαχανικά

Το μυστικό αυτής της νόστιμης συνταγής για αρνίσια παϊδάκια που γίνονται λουκούμι, κρύβεται στην ιδιαίτερη σάλτσα μαρινάδας τους και στα λαχανικά που μελώνουν και δίνουν γεύση καθώς ψήνονται.

Μπορείτε να τα σερβίρετε στο κέντρο του πασχαλινού τραπεζιού σας και είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

Υλικά για τη Συνταγή

Για την σάλτσα μαρινάδα

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό, πολτοποιημένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουταλάκι του

γλυκού μπούκοβο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
8 αρνίσια παϊδάκια
10 κρεμμυδάκια για στιφάδο, εσαλότ ή κοκκάρια
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη στο μέγεθος των εσαλότ
4 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε τη σάλτσα. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά ώστε να έχετε μια πάστα.

2.Βάλτε τα παϊδάκια σε ένα ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αλείψτε τα καλά με την πάστα μαρινάδα, ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα παντού.

3.Βάλτε τα κομμένα λαχανικά δηλαδή τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα σκόρδα και τα καρότα και ανακατέψτε τα όλα καλά μαζί με τα παϊδάκια. Καλύψτε το σκεύος με μεμβράνη φαγητού και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 30 λεπτά το λιγότερο.

4.Όταν είσαστε έτοιμοι για το ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C, αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και καλύψτε το ταψί με ελαφρά βρεγμένη και τσαλακωμένη λαδόκολλα.

5.Ψήστε στον προετοιμασμένο φούρνο για 40 λεπτά και σερβίρετε σε πιατέλα με τα λαχανικά και πατάτες, πουρέ ή ρύζι.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιξιάτικη πολύχρωμη σαλάτα ζυμαρικών, με ντρέσινγκ ηλιόσπορου (vegan)

Μεσογειακό λαβράκι ολόκληρο, στο φούρνο, με κάπαρη και ελιές

Παγωτό μπανάνα – φράουλα, με μέλι και κομματάκια σοκολάτας

Keywords
Τυχαία Θέματα