Προγνωστικά Στοιχήματος: Με δύο επιλογές στον μεγάλο τελικό του Coppa Italia

Η Αταλάντα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση κι έρχεται στον τελικό με την καλύτερη δυνατή φόρμα. Στο τελευταίο της παιχνίδι, επικράτηση της Ρόμα (2-1), έχοντας καλή απόδοση και πήρε για τα καλά το πάνω χέρι στη μάχη της πεντάδας. Επιπλέον, την προηγούμενη Πέμπτη απέκλεισε τη Μαρσέιγ (3-0) και κλείδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Europa League. Όσον αφορά τους αριθμούς, τρέχει ένα αήττητο σερί επτά αγωνιστικών, με έξι νίκες και μία ισοπαλία.

O Γκασπερίνι είναι ένας αρκετά καινοτόμος προπονητής,

ο οποίος παραμένει πιστός στο πλάνο του και το εξελίσσει. Τακτικά, επιλέγει συνήθως το 3-4-2-1 κι έχει ως στόχο τη γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιού, η οποία γίνεται με ευνοϊκές συνθήκες, διότι τα στόπερ ανοίγονται προς τα πλάγια, οι κεντρώοι χαμηλώνουν και οι πλάγιοι εκμεταλλεύονται τον χώρο και βρίσκονται λίγο πιο ψηλά. Χαρακτηριστικό της ομάδας είναι η πίεση στον αντίπαλο, στην οποία συμμετέχουν όλοι. Όταν δέχεται οργανωμένες επιθέσεις, ο σχηματισμός μετατρέπεται σε 5-4-1 και το εντυπωσιακό είναι πως ο αντίπαλος δεν έχει σχεδόν καθόλου χώρο εντός περιοχής, διότι τα μαρκαρίσματα όταν φτάνει η μπάλα στο «κουτί» είναι κυριολεκτικά Man to Man.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-2-1): Καρνεζέκι - Τζιμσίτι, Χίεν, Σκαλβίνι - Τζαπακόστα, Ντε Ρουν, Έντερσον, Ρουγκέρι - Κοπμάινερς, Λούκμαν - Ντε Κετελαέρε

Η Γιουβέντους ζει εδώ και καιρό γι’ αυτό το παιχνίδι, καθώς από τον Φλεβάρη που χάθηκε το πρωτάθλημα, το μόνο που της απέμεινε είναι το Κύπελλο. Στα ημιτελικά, με αντίπαλο τη Λάτσιο, είχε καλή εικόνα και πήρε δίκαια την πρόκριση, όμως σήμερα πρέπει να δείξει το καλό της πρόσωπο, ώστε να υπάρξει μια θετική ανάμνηση από τη φετινή σεζόν.

Ο σχηματισμός που επιλέγει ο Αλέγκρι είναι το 3-5-2 κι έχει ως στόχο την ισορροπία της ομάδας και τον περιορισμό του διαθέσιμου χώρου για τον αντίπαλο, ενώ επιθετικά το πλάνο είναι να φτάσει η μπάλα στο επιθετικό δίδυμο. Σε οργανωμένη άμυνα παίζει με 5-3-2. Επιθετικά, κινείται συχνά από τον άξονα και επιδιώκει τις κάθετες πάσες, με σκοπό να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, ενώ γενικότερα επιλέγει τις πάσες στον χώρο.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Περίν - Γκάτι, Μπρέμερ, Ντανίλο - ΜακΚένι, Καμπιάσο, Καβίλια, Ραμπιό, Ίλινγκ Τζ. - Βλάοβιτς, Κιέζα

Αναμφίβολα, πρόκειται μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν πολλά κοινά και πολλές διαφορές. Η ομάδα του Γκασπερίνι διαθέτει αρκετή χημεία και οι παίκτες της βρίσκονται με... κλειστά μάτια, οπότε επιδιώκει να αναπτύσσει γρήγορα το παιχνίδι της, με σκοπό τον αιφνιδιασμό. Από την άλλη, το σύνολο του Αλέγκρι προσπαθεί να μειώσει όσο μπορεί το ρίσκο των μεταβιβάσεων, όταν αυτές έχουν ως στόχο κάποιον που δεν βρίσκεται στο επιθετικό τρίτο, ενώ στόχος των δημιουργιών είναι να φτάσει η μπάλα στους Κιέζα και Βλάοβιτς.

Το επιθετικό δίδυμο των «Μπιανκονέρι» παίζει στο όριο του οφσάιντ, με σκοπό να εκμεταλλευτεί τυχόν πάσες στον κενό χώρο ή στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Σε προϋποθέσεις αντεπίθεσης λοιπόν, όταν δηλαδή η Αταλάντα θα έχει τριάδα στην άμυνα, είναι πιθανό να δούμε τους παίκτες της Γιουβέντους να είναι εκτεθειμένοι. Συνεπώς, η πρώτη μας επιλογή θα είναι τα Over 1.5 οφσάιντ της Γιουβέντους, που προσφέρονται σε απόδοση 2.07.

Επιπλέον,εφόσον μιλάμε για έναν τελικό, και οι δύο πλευρές γνωρίζουν πως νικητής θα είναι όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη. Αναμένεται λοιπόν να δούμε από αμφότερες συγκέντρωση, ενώ στην αρχή του μας μπορεί το παιχνίδι τους να είναι εώς και συντηρητικό, ενώ καμία τους δεν θα βιαστεί να ρισκάρει. Επομένως, είναι πιθανό το πρώτο ημίχρονο να μην έχει νικητή, με την επιλογή Χ ημίχρονο να είναι σε απόδοση 1.95 από τις στοιχηματικές εταιρίες.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αταλάντα - Γιουβέντους, 22:00

Γιουβέντους Over 1.5 οφσάιντ (απόδοση 2.07) Χ ημίχρονο (απόδοση 1.95)

Τα κορυφαία πρωταθλήματα παίζουν στο BetMarket.gr με καθημερινές αναλύσεις και προγνωστικά ποδοσφαίρου από τους σημαντικότερους αγώνες!

Keywords
Τυχαία Θέματα