Προγνωστικά EuroLeague: Η Φενέρ κόντρα στην παράδοση και η άμυνα του Μιλάνο

11:53 8/2/2022 - Πηγή: Sport 24

Με δύο εξ αναβολής παιχνίδια συνεχίζεται την Τρίτη το πρόγραμμα της EuroLeague. Στην Κωνσταντινούπολη η ανεβασμένη Φενερμπαχτσέ (11-10) υποδέχεται (19:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24) την πρωτοπόρο Ρεάλ (20-3), σε μία αναμέτρηση που το διπλό είναι φαβορί στο 1.40 και ο άσος κινείται στο 2.90.

Φενερμπαχτσέ - Ρεάλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Φενέρ έχει ξεκινήσει ιδανικά το 2022

στη EuroLeague, με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε εύκολα τη Βιλερμπάν εντός έδρας και εν συνεχεία έβγαλε μεγάλο διπλό στο Μιλάνο, παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, αφού κράτησε τους Ιταλούς στους 60 πόντους!

Το παιχνίδι με τη Ρεάλ, αποτελεί ασφαλώς πολύ μεγάλη πρόκληση για την ομάδα Σάσα Τζόρτζεβιτς. Η Φενέρ, εκτός από σπουδαίο βαθμολογικό κίνητρο, θέλει να σπάσει και μία αρνητική παράδοση επτά σερί ηττών κόντρα στη Ρεάλ. Τελευταία φορά που οι Τούρκοι κέρδισαν τη «βασίλισσα» ήταν Δεκέμβριος του 2018.

Η Ρεάλ συνεχίζει ακάθεκτη στη EuroLeague με εννιά διαδοχικές νίκες. Ζορίστηκε αρκετά κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά με τη Ζενίτ δεν είχε κανένα πρόβλημα. Βέβαια, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο δεν είναι άτρωτη και αυτό φαίνεται στην ισπανική λίγκα, όπου μετράει τρεις διαδοχικές ήττες από Μπαρτσελόνα, Ανδόρρα και Βαλένθια.

Η Φενέρ συνεχίζει να στερείται τους Βέσελι και ΝτεΚολό, ωστόσο φαίνεται πως έχει πλέον προσαρμοστεί χωρίς τους δύο σούπερ σταρ της. Από την άλλη, η Ρεάλ ταξίδεψε στην Τουρκία δίχως τους Ερτέλ, Τέιλορ, Ντεκ και Χάνγκα, απουσίες βέβαια που ο Λάσο μπορεί να διαχειριστεί, αφού οι Μαδριλένοι διαθέτουν ένα πολύ πλούσιο ρόστερ.

Το αποψινό ματς πάντως αναμένεται αρκετά... πονηρό για τη Ρεάλ, δεδομένου ότι ακολουθεί την Παρασκευή και το clasico με την Μπαρτσελόνα, από την οποία η «βασίλισσα» έχει χάσει φέτος τόσο στη EuroLeague, όσο και στο πρωτάθλημα.

Η Φενέρ μετράει έξι διαδοχικές νίκες εντός έδρας στη διοργάνωση και το ρεκόρ της μπροστά στο κοινό της είναι 8-3. Με εξαίρεση τη βαριά ήττα από το Μιλάνο στον πρώτο γύρο, έχασε με 5 πόντους από την Εφές και με δύο από την Μπαρτσελόνα. Μέσα στη Μαδρίτη είχε παλέψει στα ίσα το ματς, αλλά ηττήθηκε τελικά στον πόντο (70-69). Διόλου απίθανο να είναι ανταγωνιστική και απόψε. Στο 1.65 να υπερασπιστεί ένα χάντικαπ 7,5 πόντων.

Ζαλγκίρις - Μιλάνο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Κάουνας, η ουραγός Ζαλγκίρις (3-18) φιλοξενεί το Μιλάνο (15-7) σε ένα παιχνίδι που το διπλό είναι καθαρό φαβορί στο 1.35 (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Η Αρμάνι είναι σταθερά στην πρώτη τετράδα της κατάταξης και μετρούσε πέντε σερί νίκες πριν χάσει από τη Φενέρ την περασμένη εβδομάδα. Το εντυπωσιακό με την ομάδα του Ετορε Μεσίνα είναι πως στα τελευταία εννιά ματς, όπου έχει ρεκόρ 7-2, παίζει εκπληκτική άμυνα και δέχεται κατά μέσο όρο μόλις 65,1 πόντους.

Το Μιλάνο αναμένεται να αντιδράσει μετά την ήττα από τη Φενέρ και λογικά θα κερδίσει απόψε τη Ζαλγκίρις, η παρουσία της οποίας είναι πλέον τυπική στη διοργάνωση. Οι Λιθουανοί έχουν συμπληρώσει οχτώ κολλητές ήττες, όλες με διαφορά από έξι πόντους και πάνω.

Στις 28 Ιανουαρίου, η Ζαλγκίρις είχε βάλει μόλις 58 πόντους στο Mediolanum Forum και ηττήθηκε με -7 από το Μιλάνο. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, στα τελευταία δέκα ματς, ξεπέρασε τους 73 πόντους μόλις δύο φορές. Λογικά, απέναντι στην εξαιρετική ιταλική άμυνα θα δυσκολευτεί να πλησιάσει έστω τους 70. Στο 1.72 η νίκη του Μιλάνο με -2,5 πόντους σε combo με το Under 73,5 της Ζαλγκίρις.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φενερμπαχτσέ – Ρεάλ: 1 +7,5 (απόδοση 1.65), 19:45) Ζαλγκίρις – Μιλάνο: 2 -2,5 & Ζαλγκίρις Under 73,5 (απόδοση 1.72), 20:00
Keywords
Τυχαία Θέματα